ZARAŽENA JE KORONA VIRUSOM I OTKRILA ŠTA JE KLJUČNO ZA OPORAVAK: Evo šta ona koristi da bi podigne imunitet i DOBRO SE OSJEĆA! – Kako i zašto

ZARAŽENA JE KORONA VIRUSOM I OTKRILA ŠTA JE KLJUČNO ZA OPORAVAK: Evo šta ona koristi da bi podigne imunitet i DOBRO SE OSJEĆA!

ZARAŽENA JE KORONA VIRUSOM I OTKRILA ŠTA JE KLJUČNO ZA OPORAVAK: Evo šta ona koristi da bi podigne imunitet i DOBRO SE OSJEĆA!

Poslije obavještenja bivše Bondove djevojke, glumice Olge Kirilenko, da je pozitina na korona virus, ona se ponovo oglasila iz karantina.

Olga je podijelila savjete na svom Instagram profilu čime se bori protiv virusa i kako se trenutno osjeća.

Zdravo svima! Osjećam se bolje danas. Nemam groznicu. Čujem da ljudi ne mogu da provale gdje sam sada. Ja sam u Londonu. Kako znam da je korona virus, a ne samo grip? Uradila sam test na korona virus koji je pokazao da sam pozitivna na isti.

Koji su lijekovi koji doktori prepisuju za oporavak? Ne postoje. Rečeno mi je da uzmem paracetamol u slučaju da imam ozbiljnu groznicu i ako imam previše bolova. Koristim vitamine i suplemente. Molim vas, ovi vitamini NISU lijek za korona virus, ali samo pomažu da imunitet bude jači da bi se borio! Evo šta je uzimam: vitamin E, vitamin C, cink… – napisala je Olga.

 

BONUS

Njemački virolog Hendrik Štrek prepoznao je nove simptome infekcije novim korona virusom.

Direktor Instituta za virologiju i istraživanje HIV-a Medicinskog fakulteta Univerziteta u Bonu, pregledao je stanovnike iz okruga Hajnsberg, u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, gdje ima mnogo zaraženih. Tom prilikom je ustanovio da se skoro trećina pacijenata žalila na gubitak čula mirisa i ukusa, tokom nekoliko dana.

– Jedna majka čak nije mogla da osjeti miris pune pelene svoje bebe. Drugi nisu mogli da osjete miris šampona, a hrana im je bila bezukusna – rekao je za “Frankfurter algemajne cajtung”, čije je zaključke prenio i njemački list “Velt” .

– Bili smo u okrugu Hajnsberg, gdje ima mnogo zaraženih, išli smo od kuće do kuće i pitali ljude za simptome. Analizirali smo simptome i pritom otkrili neke nove, uzeli smo uzorke vazduha, briseve sa kvaka, mobilnih telefona i daljinskih upravljača, čak smo sakupili uzorke vode iz WC-šolje – kaže stručnjak.

foto: Printscreen

Virusolog nije mogao tačno da kaže u kom trenutku se ti simptomi javljaju, ali, kako je rekao, „mislimo da nastupa tek kada infekcija već odmakne“.

Na pitanje da li se virus prenosi preko stolice, Štrek kaže da ta mogućnost nije isključena, ali da nema dokaza da je tako.

– Našli smo genetski materijal virusa u WC-šoljama, što, međutim, još ne znači da je infektivan – rekao je stručnjak.

Opisujući tipičnog pacijenta oboljelog od Covid-19, bonski stručnjak kaže:

– Tipičan oboljeli ispoljava samo blage simptome, što pokazuje i kineska studija iz Šenžena, prema kojoj 91 posto zaraženih ima samo slabe do umjerene simptome: suhi kašalj, koji nadražuje grlo, eventualno visoku temperaturu. Mi smo u našoj studiji otkrili simptom gubitka čula mirisa i ukusa. U trideset odsto slučajeva oboljeli su imali dijareju, što je veći procenat nego što se do sada pretpostavljalo.

adminkako

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *