LIJEK PROTIV KORONE POSTOJI, USPJEH 100%: Najpoznatiji srpski genetičar, Miodrag Stojković otkrio NAJVAŽNIJU STVAR! – Kako i zašto

LIJEK PROTIV KORONE POSTOJI, USPJEH 100%: Najpoznatiji srpski genetičar, Miodrag Stojković otkrio NAJVAŽNIJU STVAR!

LIJEK PROTIV KORONE POSTOJI, USPJEH 100%: Najpoznatiji srpski genetičar, Miodrag Stojković otkrio NAJVAŽNIJU STVAR!

Poznati srpski genetičar dr Miodrag Stojković oglasio se na Tviteru po pitanju leka za virus korona, riječima koje bude mnogo nade.

Poslije kineskih i naučnici iz Francuske tvrde da lijek protiv malarije (hydroxychloroquine) kod 70% pacijenata oboljelih od COVID-19 dovodi do izliječenja – poslije 6 dana terapije.
Kod pacijenata koji su dodatno tretirani antibiotikom (azithromycin) uspješnost je100% – napisao je Stojković na Tviteru.

Podsjetimo, virus Kovid 19 se proširio na 155 država. Zaraženo je više od 200.000 ljudi.

Do sada se oporavilo oko 82.000, a umrlo više od 7.900 ljudi. Broj smrtnih slučajeva u Italiji porastao je za 475 u toku jednog dana i sada je skoro 3.000, što je najveći skok od početka epidemije.

 

BONUS

Prva osoba izliječena od koronavirusa u BiH govorila je za Glas Amerike o svom traumatičnom iskustvu.

Radi se o prvom slučaju virusa zabilježenom u Bosni i Hercegovini koji je zabolježen početkom marta, a nakon dvije sedmice potvrđeno je da je to žarište širenja virusa tzv. nulti klaster ugašen, a prvi oboljeli pacijent izliječen.

U razgovoru za Glas Amerike on objašnjava kako je zloglasni virus stigao u Republiku Srpsku.

Kaže da krajem februara, kada je iz Italije stigao u Banju Luku. nije mogao ni zamisliti ovakav razvoj situacije.

– Kad sam došao iz Italije, situacija nije bila ni blizu dramatična kao sad, pričalo se o širenju virusa, ali svi smo normalno putovali i išli na posao. Niko nije mogao ni pretpostaviti da će se ovo desiti – kaže ovaj Banjalučanin, koji nije želio da mu se navode ime i prezime.

Ističe da su simptomi bili skoro zanemarivi, jedan dan je imao blago povišenu temperaturu i ništa drugo.

Građanima savjetuje da se pridržavaju mjera i preporuka nadležnih epidemiologa, svih zdravstvenih radnika i drugih nadležnih organa. Kako kaže, on je na prvom mjestu zahvalan ljekarima i medicinskim radnicima koji su od samog početka bili na visini zadatka.

– Nisam imao nikakvu terapiju jer nisam imao ozbiljne simptome. Samo poneki paracetamol. U bolnici sam bio osam dana u potpunoj izolaciji i deset dana u kućnoj izolaciji. Pušten sam u kućnu izolaciju kad je nakon dva pozitivna testa treći test bio negativan – priča za Glas Amerike prvi pacijent izliječen od koronavirusa u BiH i dodaje:

– Iako je bilo teško biti prvi, pošteno i savjesno sam se javio i odradio što je bilo do mene, a to vam potvrđuje i činjenica da je nulti klaster (žarište) zatvoren. Ostanite u kući, sačuvajte sebe i druge i ispoštujte sve što vam nadležni organi kažu, oni znaju šta rade – naglašava sagovornik Glasa Amerike, koji u Italiji radi skoro 20 godina, a sada je svakodnevno u telefonskom kontaktu s prijateljima koji tamo žive.

Ističe da je situacija u Italiji dramatična.

– Nadam se da se kod nas to neće desiti. Vjerujem u naš zdravstveni sistem i da imamo stručne, sposobne i odgovorne ljude, ali moramo im pomoći i uraditi što je do nas, ovo je borba svih nas i neophodno je da svi damo svoj doprinos – poručuje prvi pacijent izliječen od koronavirusa u BiH.

adminkako

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *