IZBJEGAVAJTE OVU HRANU DOK TRAJE EPIDEMIJA KORONA VIRUSA: Od ovih namirnica virus jača – Kako i zašto

IZBJEGAVAJTE OVU HRANU DOK TRAJE EPIDEMIJA KORONA VIRUSA: Od ovih namirnica virus jača

IZBJEGAVAJTE OVU HRANU DOK TRAJE EPIDEMIJA KORONA VIRUSA: Od ovih namirnica virus jača

Pravilan izbor naminica može znatno da pomogne da se spreči razvoj virusa, zato pametno birajte ovih dana

Da bi organizam stvorio mehanizam koji ga brani potrebno je izbegavati određene namirnice kojima se hrane virusi. Da bi se razvili i opstali u tijelu i njima su potrebne određene namirnice. Svaka bolest i infekcija se može smanjiti uz pravilnu ishranu, a isto je i sa virusima.

Prevencija je najbolja u ovom trentku. Ukoliko ojačate organizam, nema razloga za strah.

4 namirnice su posebno opasne i stvaraju pogodno tlo za razvoj virusa. Izbjegavajte:

Jaja

Ova namirnica u suštini služi kao inkubator za viruse, jačajući ih i čineći ih agresivnijim.

Čak i ako jedete jaja iz slobodnog uzgoja, ona će i dalje biti hrana patogenim elementima. Virusi se hrane prirodnim hormonima koji postoji u jajima, a ima ulogu steroida za virus.

Na sličan način i mliječni proizvodi hrane viruse.

Dobro je kloniti se i svih kukuruznih proizvoda. Ovi sastojci su prisutni gotovo u svakoj pakovanoj namirnici, čak i ako je organska, zato obratite pažnju na listu sastojaka.

Kolači

Pretjerano konzumiranje rafiniranog šećera stvara odličnu podlogu za razvoj virusa.

Naime, šećer smanjuje sposobnost leukocita da uništavaju bakterije. Nekoliko sati nakon što uzmete komad slatkiša, vaš imunitet je oslabljen.

Životinjski proteini su, takođe, loši za oganizam, ali ne u meri kao prethodno navedene namirnice. Svakako se preporučuje smanjena doza mesa u ovom periodu.

ONO ŠTO MORATE KONZUMIRATI:

Najbolji saveznici zdravlja u ovom trenutku su povrće i voće koje treba što više unositi. U njima se nalazi obilje vitamina koji jačaju imunitet i stvaraju zaštitinu barijeru između organizma i virusa.

 

BONUS

Njemački virolog Hendrik Štrek prepoznao je nove simptome infekcije novim korona virusom.

Direktor Instituta za virologiju i istraživanje HIV-a Medicinskog fakulteta Univerziteta u Bonu, pregledao je stanovnike iz okruga Hajnsberg, u pokrajini Sjeverna Rajna-Vestfalija, gdje ima mnogo zaraženih. Tom prilikom je ustanovio da se skoro trećina pacijenata žalila na gubitak čula mirisa i ukusa, tokom nekoliko dana.

– Jedna majka čak nije mogla da osjeti miris pune pelene svoje bebe. Drugi nisu mogli da osjete miris šampona, a hrana im je bila bezukusna – rekao je za “Frankfurter algemajne cajtung”, čije je zaključke prenio i njemački list “Velt” .

– Bili smo u okrugu Hajnsberg, gdje ima mnogo zaraženih, išli smo od kuće do kuće i pitali ljude za simptome. Analizirali smo simptome i pritom otkrili neke nove, uzeli smo uzorke vazduha, briseve sa kvaka, mobilnih telefona i daljinskih upravljača, čak smo sakupili uzorke vode iz WC-šolje – kaže stručnjak.

foto: Printscreen

Virusolog nije mogao tačno da kaže u kom trenutku se ti simptomi javljaju, ali, kako je rekao, „mislimo da nastupa tek kada infekcija već odmakne“.

Na pitanje da li se virus prenosi preko stolice, Štrek kaže da ta mogućnost nije isključena, ali da nema dokaza da je tako.

– Našli smo genetski materijal virusa u WC-šoljama, što, međutim, još ne znači da je infektivan – rekao je stručnjak.

Opisujući tipičnog pacijenta oboljelog od Covid-19, bonski stručnjak kaže:

– Tipičan oboljeli ispoljava samo blage simptome, što pokazuje i kineska studija iz Šenžena, prema kojoj 91 posto zaraženih ima samo slabe do umjerene simptome: suhi kašalj, koji nadražuje grlo, eventualno visoku temperaturu. Mi smo u našoj studiji otkrili simptom gubitka čula mirisa i ukusa. U trideset odsto slučajeva oboljeli su imali dijareju, što je veći procenat nego što se do sada pretpostavljalo.

adminkako

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *