ISPOVIJEST APOTEKARKE IZ SRBIJE, IZAŠLA JE PRED KAMERE I REKLA CIJELU ISTINU: “Trenutno je ovakvo stanje..” – Kako i zašto

ISPOVIJEST APOTEKARKE IZ SRBIJE, IZAŠLA JE PRED KAMERE I REKLA CIJELU ISTINU: “Trenutno je ovakvo stanje..”

ISPOVIJEST APOTEKARKE IZ SRBIJE, IZAŠLA JE PRED KAMERE I REKLA CIJELU ISTINU:  “Trenutno je ovakvo stanje..”

U pokušaju da se snađu, apoteke same prave ono što treba pacijentima, ali im sve dodatno otežava to što veliki broj kolega više ne može da dolazi na posao zbog ukidanja prevoza

Farmaceut dr Nada Milovanović Ivančić otkriva da je pritisak ovih dana na apoteke veći, ali da farmaceuti to izdržavaju jer im je to radna, a i moralna obaveza prema Hipokratu.

– Trenutno imamo dovoljno rukavica, dezinficin dobijamo svako popodne za prostor i za ruke, ali tržište još uvek ne može da se stabilizuje zato što je bio veliki udar u prvih nekoliko dana kad su pacijenti kupovali bukvalno više nego što im treba. I same proizvodnje u Srbiji nisu planirale toliku potrošnju – kaže dr Milovanović Ivančić.

U pokušaju da se snađu, apoteke same prave ono što treba pacijentima, ali im sve dodatno otežava to što veliki broj kolega više ne može da dolazi na posao zbog ukidanja prevoza.

 

BONUS

Dok je premijerka Srbije, Ana Brnabić, večeras na konferenciji govorila o koronavirusu u Srbiji i o pacijentu koji je preminuo, došlo je do verbalnog okršaja.

Naime, novinar Davor Lukač, pobunio se što nije bilo vremena da on postavi pitanje.

Ovo je izbacilo premijerku iz takta, pa ga je upitala kako može u ovom momentu, kada je čovjek mrtav, kada ona i predsjednik svakoga dana odvajaju vrijeme da se obraćaju naciji, da bude takav.

foto: Printscreen

-Kako možete? Kako vam nije bezveze da se bunite uslijed svega ovoga? Dobićete pitanje sutra, zar ne vidite u kakvoj smo situaciji?

Sjednica je potom završena a Zlatibor Lončar je pokušao da smiri situaciju.

adminkako

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *